Mitae minulle kuuluu Hetki taestae hetkestae Maailma on mullistunut viimeisten muutamien kuukausien aikana. Vallitsevat poikkeusolot ovat tehneet arkipaeivistaemme erilaisia osalla tyoet ja opinnot ovat muuttane

Mitä minulle kuuluu?


Hetki tästä hetkestä: Maailma on mullistunut viimeisten muutamien kuukausien aikana. Vallitsevat poikkeusolot ovat tehneet arkipäivistämme erilaisia: osalla työt ja opinnot ovat muuttaneet muotoaan, sosiaaliset kontaktit ovat jääneet vähemmälle, uutisten pääpaino on ollut vallitsevassa tilanteessa ja ihmiset ovat viettävät enemmän aikaa kotioloissa. Maailma on ollut osittain pysähdyksissä ja on sitä edelleen vaikka toisaalta elämä jatkaa kulkuaan. Oletko sinä pysähtynyt miettimään mitä minulle itselleni kuuluu? Sen lisäksi, että kysyt kuulumisia toisilta ihmisiltä kysy välillä myös itseltäsikin. Moni on voinut kokea tämän ajanjakson raskaaksi ja monen ihmisen arki on muuttunut radikaalistikin. Nyt olisi hyvä hetki pysähtyä pohtimaan omaa elämää ja minkälainen on minun näköiseni elämä. On tärkeää välillä pysähtyä pohtimaan oman elämän sisältöä, vallitseeko jokin tietty tunnetila tällä hetkellä elämässä ja mitä tarvitsee itsensä näköiseen elämään. Tasapainon löytäminen itsensä näköisen elämän kanssa vaatii toisinaan ponnistuksia ja niitä ponnistuksia ei voi kukaan muu tehdä puolestasi.

Hetki minulle- harjoitus:
1. Ota haltuusi rauhallinen tila kera itsellesi sopivan asennon.
2. Sulje silmäsi.
3. Ota syvä henkäys nenän kautta ja puhalla rauhallisesti ulos. Toista 2-3 kertaa.
4. Laske ajatuksesi oman itsesi äärelle esimerkiksi seuraavien kysymysten avulla:


Mitä minulle kuuluu juuri nyt? Onko jokin asia elämässäni huonosti? Miten voisin muuttaa sitä asiaa vai voinko? Onko minulla tällä hetkellä kaikki hyvin? Mikä tekee minut onnelliseksi? Mistä nautin?

” Tänään hyväksyn, että synkätkin hetket kuuluvat elämään. Olen hyvä myös silloin, kun minulla ei ole hyvä olla”
Suutari Heli, Kaikki kääntyy hyväksi- kirja

Positiivisin ajatuksin, Rompun terkkari Mira